What
Where
When

CHOTTO DESH Akram Khan

Tickets for CHOTTO DESH Akram Khan, 2017, Umeå

Koreografen Akram Khan, dansvärldens megastjärna från Storbritannien, är ständigt uppmärksammad för sina häpnadsväckande föreställningar. Nu kommer hans fantasifulla och gripande Chotto Desh till NorrlandsOperan. En magisk föreställning för hela familjen.

Chotto Desh betyder ”litet hemland” och vi får följa den gripande berättelsen om en ung mans drömmar och minnen från Storbritannien till Bangladesh. I en suggestiv mix av dans, text, rörliga bilder och ljud skapar koreografen Akram Khan en magisk upplevelse för hela familjen.

– Chotto Desh är väldigt relevant just nu när unga människor upplever ett multikulturellt samhälle. Föreställningen kommer att inspirera barn att tänka på sina egna historier och kanske fylla dem med sanning och skönhet. Det är ett privilegium och ett nöje att regissera den här föreställningen, säger Sue Buckmaster.

Akram Khan är en av vår tids mest firade och kända koreografer. Med rötter i den traditionella kathakdansen har han utvecklat en unik, egen och samtida stil. Akram Khan utforskar det okända och använder sig av olika konstnärliga uttryck för att berätta en historia.

Koreografi och regi: Akram Khan
Regi och bearbetning: Sue Buckmaster, Theatre-Rites
Musik: Jocelyn Pook
Ljus: Guy Hoare
Dramaturgi: Karthika Naïr och Akram Khan
Koreografiassistent: Jose Agudo
Röster: Leesa Gazi och Sreya Andrisha Gazi
Dansare: Dennis Almanos och Nicolas Riccini
Producent: Claire Cunningham, AKCT
Presenteras genom Dansnät Sverige

Längd: 50 min
Introduktion 30 min innan start.
Publiksamtal efter föreställningen.
Rekommenderas från 10 år.

Arrangör: Norrlandsoperan i samarbete med Umeå Teaterförening.

Events on focus