Vad
Var
När
18. maj

Alice B + Cajsa Siik

Lilla Hotellbaren / Stockholm
 
När
tors, 2017.05.18, 18:00
- Alice B + Cajsa Siik
Pris inkl. biljettavgift
100.00 SEK
 

Biljetter till Alice B + Cajsa Siik, 2017 Stockholm

18/5 Live: Alice b + Cajsa Siik
DJ: Birds Records
C/O Lilla Hotellbaren, Folkungagatan 47, T­-bana Medborgarplatsen
Dörrar: 18.00 | 100:- | Åldersgräns: 18år

Biljetter Biljettforum: 
http://www.biljettforum.se/sv/event/alice-b-cajsa-siik/biljetter

Dubbel dos fantastisk svensk musik. Två konserter på en kväll för 100:-. Tomten kommer tidigt i år och i säcken hittar vi två av landets mest spännande kvinnliga artister; Alice b & Cajsa Siik.
Den ena har just släppt en box på 81 låtar på Spotify medan den andra snart släpper sin tredje fullängdare. Indielabeln Birds Records är kvällens musikaliska ciceron i dj-båset. Dom vrider upp reglagen 18.00 och 20.00 startar en livekavalkad av grym musik. Festen fortsätter till 02. Missa inte!

Alice b
2012 tog Alice B popsverige med storm när hennes självbetitlade debutalbum skapade stor uppmärksamhet, med uppslag i alla Sveriges stora dagstidningar. Sedan dess har hon spelat på i princip alla Sveriges popklubbar, samt Lisebergs stora scen och inför 69 349 personer som förband till Håkan Hellström på Ullevi i Göteborg 2014 . 
13 maj 2016 släpptes Alice B’s andra album ‘Så unga’. 11 låtar inspelade i Kalle von Halls (Bad Cash Quartet m.fl.) studio i Göteborg. 
Nu, mindre än ett år efter sitt andra album, släppte Alice B en box med hela 81 låtar på Spotify. Det är hemmainspelningar, covers, kvicka tagningar och idéer. Ett urval från den låtskatt med hundratals låtar som Alice har skrivit mellan 2005 och idag.

Cajsa Siik
Cajsa Siik debuterade redan 2012 har sedan dess släppt två album och ett antal singlar som tagit henne över hela världen. Med sitt karaktäristiska sound byggt på stämsång, luftiga arrangemang och rytmdriven harmonik har hyllningarna genom åren haglat in. Under 2016 har Cajsa jobbat på ett nytt album med Rolf Klinth som gästas av Thomas Hedlund (Phoenix) på trummor och Rasmus Kellerman (Tiger Lou), samt Carl Ekerstam (Lars Winnerbäck etc) på gitarr. 
”Det blev en skiva till. Jag har stirrat ut mig själv och låtit orden styra – känt mig som en galen superhjälte och min värsta fiende. Jag hade en känsla av att vilja explodera. Bomber och kanoner. Rida på ruset i alla dess former. Sen insåg jag att även en uppgiven viskning är en explosion i sig. Namnet DOMINO kommer från att varje berättelse förtjänar sin plats och är en del av en helhet. Jag vill att DOMINO ska glittra och skava”.
Albumet DOMINO släpps i maj och är större, djärvare och närmre utan att glömma det avskalade och smygande popsound som präglat de tidigare utgåvorna.

DJ: Birds Records
När årsbästalistorna trillar in i slutet av året är det ofta den grymma indielabeln Birds Records som står där i det finstilta. Lika god smak som dom besitter på att ge ut musik har dom som dj's. Vi törs utlova inte en dålig låt på hela kvällen. Eufori, melankoli och pop. Dans, dans, dans.

C/O
c/o som livekoncept hade premiär sommaren­ 2014 på Kalkladan Bungenäs, Gotland, flyttade vidare till Restaurang HAK i Göteborg och hände i hotellbaren på söndagar hos Anglais i Stockholm. Artister som exempelvis Anna Ternheim, Eric Bibb (US), Basia Bulat (CAN), Stefan Sundström, Min stora sorg och Israel Nash (US) har alla uppträtt på c/o. I höstas gick flyttlasset till Scandic Malmen - Lilla Hotellbaren, Södermalm, där c/o framöver presenterar konserter. #coflillahotellbaren

Om Scandic Malmen - Lilla Hotellbaren
LHb har­ lyft sig. Scenen är ­högre, längre, dju­pare och ljudet fetare. När live­konceptet c/o flyttar in hos Lilla Hotell­baren är äntligen livescenen Stockholm saknar här; en intim lokal nära sin publik med plats för 300 personer. c/o Lilla Hotellbaren är live­musik med känslan av att det sker i ditt vardagsrum, det är konserter utan filter, här och nu. c/o Lilla Hotellbaren är riktigt bra musik live till ett schysst pris. Ibland är det inte svårare än så.

Lilla Hotellbaren

Folkungagatan 47
10266
Stockholm
 
När
tors, 2017.05.18, 18:00
- Alice B + Cajsa Siik
Pris inkl. biljettavgift
100.00 SEK
 

Events on focus