Vad
Var
När

Elektra

Biljetter till Elektra, 2017 Göteborg

Hämnden håller henne vid liv.

Opera i en akt av Richard Strauss (1864-1949). Libretto Hugo von Hofmannstahl efter Sofokles drama.

Richard Strauss Elektra från 1909 går på högspänning från den första takten till den sista. Det är ett gastkramande drama som till och med sprängde tonalitetens gränser.

Den mytologiska berättelsen är ett klaustrofobiskt kretslopp där ingen lyckas bryta upp från sitt liv. Elektra är besatt av tanken på att mörda sin mor, som hämnd för att modern tillsammans med sin älskare tog livet av Elektras far. Sedan hans död har hon undan för undan brutits ned som människa. Men när hämnden väl är utförd har hon ingenting kvar att leva för.

Elektras kamp för att frigöra sig från misshandelns fysiska och psykiska ärr står i centrum för GöteborgsOperans konstnärlige ledare Stephen Langridges egen uppsättning. Vi är stolta att kunna besätta de krävande rollerna med husets egna sångare. ”Slutet kommer att bli saftigt – titel- rollen måste ni ge till den mest dramatiska sångerska ni har”, skrev Strauss till teater- ledningen inför urpremiären. Och nu har Annalena Persson nått fram till denna hög- expressiva roll, förbehållen ett fåtal artister per generation.

På dirigentpulten blir det ett kärt återseende av Olaf Henzold, som anför den oceaniska orkesterstyrkan. 

GÖTEBORGSOPERAN
Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg

Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00
www.opera.se

Rullstolsplatser och grupper på mer än 15 personer bokas direkt i GöteborgsOperans biljettkassa 031-13 13 00.

Obs! Begränsad sikt i sektion F och X (2:a och 3:e balkongens sidor, samt galleristolar).

Events on focus