Vad
Var
När

Här skulle vi leva, tillsammans

Biljetter till Här skulle vi leva, tillsammans, 2017 Göteborg

av Kristian Hallberg

Bakom den putsade fasaden

Disken vill aldrig bli riktigt ren.
Hjärtat vill inte låta sig lagas.
Man gör det lilla man kan.

Brna behöver pengar. Olof och Gurli behöver mer än någon av dem kan säga. Vad är det för fel med att erbjuda en människa jobb och bostad och samtidigt få mer tid för varandra?

Roadtrip i regionen

Roadtrip i regionen är en serie pjäser som kommit till genom oväntade möten. Dramatikern Kristian Hallberg följde utställningen ”Vi är romer” då den turnerade i Västra Götalandsregionen hösten 2014. Pjäserna är fristående men länkar till varandra. Okända livsöden och ”främmande” platser skapar en samtida och nära teaterupplevelse, och sätter upp en spegel framför det samhälle och de attityder vi skapat. Läs mer här!

De tre pjäserna kommer att ha urpremiär var för sig på Folkteatern och därefter finnas tillgängliga för gästspel i regionen. Nu blir blir det premiär för Här skulle vi leva, tillsammans. Först ut var Jag var här först som spelades våren 2016. 

Kristian Hallberg (f 1982) 
Dramatikern Kristian Hallberg föddes 1982 i Malmö där han som nittonåring startade den fria gruppen Teater Torstenson. Efter utbildningen på Dramatiska Institutet har hans pjäser framförts på många scener i landet. Under hösten 2014 spelades Vilja väl på Malmö Stadsteater och våren 2015 har Unga Dramaten premiär på Götgatan. För Unga Radioteatern har han skrivit ett antal serier, som exempelvis Lars dagbok. Kristian Hallberg är också verksam inom performanceteatern med föreställningar som spelats i lägenheter och i mobiltelefoner. Våren 2015 var han aktuell på Folkteatern med pjäsen Variation.

Av: Kristian Hallberg
Regi: Kristina Hagström-Ståhl

Medverkande: Elisabeth Göransson, Hans Sandquist, Karin de Frumerie

Fotograf: Jonathan Fernström

Urpremiär 18 mars 2017
Folkteatern Göteborg, Lilla scenen
Spelas till 22 april

Rullstolsplatser samt grupper bokas via vår biljettkassa, vänligen ring 031-607575

För att boka bord på restaurang FOLK i samband med föreställningen, besök deras hemsida www.folkgbg.se

 

Events on focus