Vad
Var
När

Oddjob

Biljetter till Oddjob, 2017 Stockholm

27/4 Oddjob

C/O Lilla Hotellbaren, Folkungagatan 47 | T­-bana Medborgarplatsen
245:- | Dörrar: 18.00 | Live: 20.00 | Åldersgräns: 18 år
 

Oddjob - jazz när det är som absolut bäst och lekfullast, live den 27/4!
 

Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood. 

2016 begav sig Oddjob återigen ut på oprövad mark när de tog sig an det legendariska jazzfusionbandet Weather Report
En idé som länge cirkulerat i bandet blev verklighet när det klassiska skivbolaget Amigo Musik ville ge ut en EP för att fira sitt 50-årsjubileum. Här gav Oddjob ut sina tre första album och därför kändes det som en ära att få komma tillbaka för att tolka och hylla sina egna husgudar. Materialet är hämtat från Weather Reports kanske mest kreativa period, 1974-1978 och låtvalen har fallit kanske inte på de mest uppenbara hittarna utan snarare musik som bandet känt sig utmanade av. Hyllningarna lät inte vänta på sig och när Grammisjuryn nyligen släppte årets nomineringar fanns Oddjob självklart där.

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk - spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.
Så för er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob väntar en riktigt härlig musikalisk tripp. Alla ni andra som genom åren njutit av ett av Sveriges bästa liveband vet att det här, det missar man inte. Välkomna till en lektion i sväng den 27/4 2017 på Lilla Hotellbaren.

Medlemmar: 
Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson - piano, orgel och synth
Lars Skoglund - trummor, slagverk

Oddjob
14e oktober 2015 släppte bandet albumet "Folk" som kom att ge dem deras 3e Grammis-statyett. Med ”Folk” utforskar gruppen svensk folkmusik genom att sampla och använda fältinspelningar som grävts fram ur Svenskt visarkivs digra samlingar. Det medryckande soundet som präglas av ett spel mellan det lekfulla och seriösa sammanflätas med kulning och nyckelharpa i en ohelig men spännande allians mellan det gamla och det nya. Albumet hyllades av såväl kritiker som publik, med ett snitt på 4,5 på kritiker.se och full pott från både Dagens Industri, DN och Lira. DN's jazzskribent listade den på första plats bland årets utgivningar.
Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras åtta album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten. 
På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. På galan tackade de sina förebilder som J.Johansson, G. Riedel, J. Wadenius m fl. Temat som kan anas av albumtiteln ”Jazzoo”, är djurens värld och riktar sig till de mindre lyssnarna.
Musiken på ”Jazzoo” och den tillhörande illustrerade bookleten berättar de vilda djurens okända historier. Den berömda Brittiska illustratören Ben Javens ikoniska teckningsstil kompletteras med korta texter som uppmuntrar de små lyssnarna att bege sig in i det lekfulla Jazzooet. Bookleten har även översatts till Engelska, Tyska och Franska för att ge ännu fler barn möjlighet att följa med när Igelkotten försöker ta sig över vägen och när vi undrar om spiggen blir uppäten av hajen? Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan de associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar till barnens stora förtjusning!

Events on focus