Vad
Var
När

Carmen

Biljetter till Carmen, 2016-2017 Göteborg

Hellre död än fångad.

Opera i tre akter av Georges Bizet (1838-1875). Libretto Henri Meilhac och Ludovic Halévy efter Prosper Mérimés kortroman.

Den självständiga Carmen är passionen personifierad: vild, orädd och förtärande. När hon kastar sin ros till Don José blir det upptakten till en relation som kommer att sluta i tragedi. Den annars så plikttrogne José blir som besatt och överger allt – sin ungdomskärlek, sitt arbete och sin familj – för att följa henne. Men när Carmens eldiga känslor svalnar skyndar hon vidare mot näs- ta mål, nästa man. För Carmen är en kvinna som aldrig kommer att kompromissa om sitt oberoende.

Bizets förföriska fabriksarbeterska har fängslat hjärtan i nära 250 år. I dag är Carmen världens mest spelade opera. Glyndebournes och Sir David McVicars fullblodiga och visuellt spektakulära uppsättning från 2002 har hyllats av både kritiker och publik. Baserat på den uppsättningen gör den franska regissören Marie Lambert en version för oss. Partierna med talad dialog (på franska, svensk textning) gör handlingen och personernas drivkrafter enklare att följa och förstå. I titelrollen välkomnar vi Katarina Giotas tillbaka efter framgångarna som Judith i Riddar Blåskäggs borg 2014. Hon delar rollen med fransyskan Géraldine Chauvet, som har Carmen som en av sina stora paradroller. Den vanvettigt förälskade Don José sjungs alternerande av Joachim Bäckström och amerikanen Noah Stewart medan Escamillo, den självmedvetne tjurfäktaren, som gör entré med toreadorarian, görs av Daniel Hällström/ Åke Zetterström.

GÖTEBORGSOPERAN
Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg

Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00
www.opera.se

Rullstolsplatser och grupper på mer än 15 personer bokas direkt i GöteborgsOperans biljettkassa 031-13 13 00.

 

Obs! Begränsad sikt i sektion F och X (2:a och 3:e balkongens sidor, samt galleristolar).

Events on focus