Vad
Var
När

Dalasinfoniettan våren 2017

Tickets for Dalasinfoniettan våren 2017 tour, 2017

Välkommen till en ny spännande säsong med Dalasinfoniettan - Dalarnas egen symfoniorkester.

Dalasinfoniettan sätter Dalarna på den kulturella kartan. Varje år erbjuder orkestern och dess 28 musiker ett rikt och varierat konsertutbud till samtliga dalakommuner. I samband med den internationella kammarmusikfestivalen Vinterfest musicerar Dalasinfoniettans musiker med världsartister som Janine Jansen, Benjamin Schmid, Daniel Raiskin, Vilde Frang, Torleif Thedéen, Malena Ernman och Leif Ove Andsnes och orkestern får regelbundet förfrågningar om att spela runtom i Sverige och utomlands.

Till tidigare meriter hör bland annat ”Orchestra in Residence”-uppdrag vid Festspelen i Bergen, uppsättningarna av musikalen Spelman på taket och Oliver tillsammans med Dalateatern och de kritikerrosade Wagners Rhenguldet och Puccinis Turandot i Dalhalla.

Sedan hösten 2015 är Daniel Blendulf chefdirigent och konstnärlig rådgivare.

Kom gärna till konsertlokalen i god tid så att du i lugn och ro hinner med att hänga av dig kläderna, läsa programmet och hitta din plats.

De flesta konsertlokaler öppnar 1 timme innan konserten startar. På Kristinehallen i Falun kan du även köpa dig något att äta och dricka innan konsert.

Om du har funktionshinder och behöver hjälp, tveka inte att be våra värdar om hjälp. Rullstolar får rum i princip på alla våra konsertlokaler, däremot är inte hörslinga standard – kolla först med oss om du behöver detta. I Kristinehallen finns plats för rullstolar längst bak, och medföljare kommer med gratis. Där finns även hörslinga.

Konsertens längd finns på din biljett, och i konsertprogrammet. Oftast är vår konserttid 2 timmar inkl. en paus på ca 20 minuter.

Om du kommer försent, ber vi dig vänta till rätt tillfälle att komma in – gå inte bara rakt in så att du stör de andra gästerna. Stäng av ljudet på din mobiltelefon och tänk på att inte prata under tiden det spelas musik.

Har du frågor, kontakta oss på Musik i Dalarna: 023- 77 40 50

Personer med funktionsnedsättning, som har eller inte har ledsagare med sig, hänvisas till att köpa biljetter via turistbyråer i Dalarna:

Visit Södra Dalarna 0771-62 62 62
Siljan Turism 0248-79 72 00

En (1) ledsagare går in gratis. Om du har någon funktionsnedsättning och behöver hjälp, tveka inte att be våra värdar om hjälp. Rullstolar får rum i princip på alla våra konsertlokaler, däremot är inte hörslinga standard – kolla först med oss om du behöver detta. I Kristinehallen finns plats för rullstolar längst bak, och en (1) medföljande ledsagare kommer med gratis. Där finns även hörslinga.

Har du frågor, kontakta oss på Musik i Dalarna: 023- 77 40 50

Events on focus