Vad
Var
När

Presenkort fakta

Köp

Biljettforums presentkort köps på Biljettforum.se/presentkort eller via telefon 0771 130 150.

Leverans

Om du väljer att köpa presentkortet som Print@Home och därmed själv ska skriva ut det är det avgiftsfritt. Väljer du att få presentkortet levererat i en presentförpackning och skickat till den angivna adressen är avgiften SEK 35 kr pr. presentkort inkl. porto.

Vid leverans per post skickas presentkortet inom 5 vardagar i Sverige. För presentkort som skickas utomlands kan det ta upp till 14 dagar. Presentkortet skickas till dig som vanligt brev till den adress du uppger vid köpet.

Mottar du inte ditt presentkort med posten kan Biljettforum skicka dig ett nytt presentkort utan kostnader och risk för dig som kund. Efter 7 dagar betraktar vi presentkortet som mottaget och det är här efter ditt eget ansvar om presentkortet försvinner. Det tillkommer då en avgift på SEK 100 kr för en ny utskrift av presentkortet om det gått mer än 7 dagar. Det nya presentkortet kommer att ha ett nytt presentkortsnummer och PIN-kod medan det förlorade presentkortet blir annullerat och ogiltigt.

Vid köp av Print@Home-presentkort levereras ett mail med presentkortet direkt efter genomfört köp. Om du inte får detta bekräftelsemail inom 24 timmar efter genomfört köp ber vi dig kontakta Biljettforums kundservice på tel. 0771 130 150.
 

Inlösning av presentkort

Inlösning av presentkort gör man vid köp av biljetter på biljettforum.se eller via Biljettforums kundservice på tel. 0771 130 150.  

När du har valt dina biljetter på Biljettforum.se och kommer fram till ”Betalningen”, kan du välja presentkort som betalsätt. Här ska du fylla i presentkortsnummer och PIN-kod (som du fått via e-mail). Presentkortets värde blir då avräknat från din beställning.

Om du köper biljetter för mer än presentkortets värde, ska det resterande beloppet betalas med ett kreditkort.

Om du köper biljetter för mindre än presentkortets värde blir det resterande beloppet kvar på ditt presentkort. Du kan sedan använda det resterande värdet för att köpa biljetter vid ett senare tillfälle med samma presentkortsnummer och PIN-kod.

Köper du biljetter hos Biljettforums kundservice ska du vid köpets start göra vår kundservice uppmärksam på att du önskar betala med presentkort.

Upplysning om saldo

Upplysning om saldo på ditt presentkort får du enkelt genom att gå in på biljettforum.se/presentkort/saldo eller genom att kontakta Biljettforums Kundservice på tel. 0771 130 150. Se till att ha presentkortsnumret och PIN-kod redo för snabb hantering.

Förlorat presentkort  

Vid förlorat presentkort kan kortet efter kontakt med Biljettforums kundservice på tel. 0771 130 150, spärras direkt. Vid ev. missbruk av presentkortet innan kontakt tas är köparen/användaren ansvarig för användningen. Förlorat presentkort kan bli nyutskrivet mot en avgift på SEK 100 kr.

Giltighet 

Presentkortet giltighet är 3 år från utfärdandets datum. Eventuellt kvarvarande belopp kan på innehavarens begäran utbetalas under hela giltighetsperioden och upp till ett år efter dess utgång.

Skicka ett mail till kundservice@biljettforum.se med följande information:

- Namn
- Presentkortnummer och PIN-kod
- Clearing – och kontonummer

Du debiteras en avgift på SEK 15 för att täcka kostnader vid utbetalning av resterande belopp innan giltighetstiden löpt ut. Denna avgift gäller endast för presentkort som utfärdats från och med 1 december 2013.
 

Ångerrätt 

Ångrar du köpet av ett presentkort ska det skickas oanvänt i retur till Venuepoint A/S inom 14 dagar. Är presentkortet redan använt till köp av biljetter inom 14 dagar, kan köpet av biljetterna inte ångras. Ångerfristen börjar från den tid du har mottagit ditt presentkort pr. post eller mail.

Du kan ångra ditt köp av presentkort genom att skicka detta till:
Biljettforum Venuepoint
Mosedalvej 14
2500 Valby
Danmark

Kom ihåg att ge oss upplysningar som gör det möjligt för oss att identifiera dig:
- Köparens namn
- Mailadress och telefonnummer
- Ordernummer eller presentkortsnummer samt PIN-kod

Om du har sparat din orderbekräftelse, får du gärna bifoga en kopia av denna. Porto som tillkommer vid retur av presentkort betalas av kunden.

När du har skickat ett presentkort i retur till ovanstående adress krediterar vi det betalda beloppet ex. avgifter och sätter in pengarna på det konto som blev använt vid köpet, senast 14 dagar efter mottagandet.

Begränsning av användning 
Biljettforums presentkort får inte användas i förbindelse med marknadsföring eller som premie i tävlingar utan att Biljettforum skriftligen tillåter detta.
 

Villkor
Utöver ovanstående riktlinjer är Biljettforums presentkort omfattat av Biljettforums generella försäljnings- och leveransvillkor.
 

Tidigare behövde presentkorten aktiveras innan användning, men detta är inte längre nödvändigt. Ni behöver nu endast ha er PIN-kod klar vid inlösningen av presentkortet både online och eller vid kontakt med oss på telefon. PIN-koden skickas per mail till köparen av presentkortet i förbindelse med köpet. 

 

 

 

Events on focus