Vad
Var
När

Goda råd

Avbeställningsförsäkring

Biljettforum erbjuder i samarbete med Europeiska Försäkringsaktiebolaget avbeställningsförsäkring för biljetter. Kostnaden för avbeställningsförsäkring är 6 % av biljettpriset (exkl. avgifter). Väljer man att lägga till denna försäkring räknar systemet automatiskt ut priset och lägger till detta i ordern.
 

Avbeställningsförsäkringen gäller bland annat om: :

 • Du blir sjuk eller skadar dig innan evenemanget

 • Sjukdom, död eller skada av ledsagare

 • Sjukdom, död eller skada av familj, inkl. styvbarn och halvsyskon

 • Brand eller inbrott i din bostad eller verksamhet precis innan evenemangets start

 • Skilsmässa eller separation

 • Om du oväntat mister/förlorar ditt jobb mindre än tre månader innan evenemanget

 • Biljettinnehavaren inte blir godkänd på examen och ska till omtenta.

Priset är den totala försäkringspremie, inklusive försäkringsavgift till staten på 1,1 %.

OBS: Försäkringen gäller inte om du utan anledning inte längre vill gå på evenemanget.

Biljettforum står endast för försäljning av avbeställningsförsäkring. Vid frågor kring försäkringen hänvisar vi direkt till Europeiska Försäkringsaktiebolaget, www.er.dk eller telefon 0045 33 27 82 74.

Läs de kompletta försäkringsreglerna här

Skadeanmälan hittar du här (PDF)

Fyll i skadeanmälan online: www.claimslite.europaeiske.dk/sv/

 

Biljetter som present

Din biljett är inte personlig. Du kan således ge bort den som present även om den har ditt namn.

OBS! Det kan förekomma fall en arrangör vill att biljetterna ska vara personliga och då kan det krävas att uppvisar en ID kort. Om så skulle vara fallet kommer detta alltid att kommuniceras ut via hemsidan.

Var uppmärksam på att du som köpare, fortfarande är den juridiska ägaren av biljetterna. Biljettforum kan därför enbart hjälpa köparen av biljetten vid förlust av biljett eller om det uppstår problem.

Andrahandsförsäljning av biljetter

Biljettforum rekommenderar att man enbart köper biljetter av auktoriserade återförsäljare. Arrangören hänvisar också alltid till auktoriserade återförsäljare.

Biljettforum kan inte verifiera biljetter eller ändra namn på dem.

Om den officiella återförsäljaren av biljetter informerar om att ett evenemang är utsålt kan det inte garanteras att det finns biljetter kvar till försäljning. Köper du biljetter av en oauktoriserad återförsäljare råder vi dig att enbart handla med personer du litar på för att minimera risken för falska och ej giltiga biljetter.

Det finns gott om andrahandsförsäljare av biljetter som har väl utvecklade och seriösa hemsidor vilka framstår lagliga men i själva verket handlar med ogiltiga biljetter.

Biljettforum varnar för följande sidor där kunder blivit lurade: Viagogo, Euroteam.info och Worldticketonline.com

I Sverige är det olagligt att sälja biljetter till överpris vilket också strider mot Biljettforums försäljnings- och leveransvillkor. Det förhindrar dock inte utländska firmor och privatpersoner att sälja biljetter till ockerpriser.
 

Hos Biljettforum kan du i det flesta fall skriva upp dig på en väntelista vid utsålda evenemang. Du kommer då att bli kontaktad om fler biljetter läggs upp till försäljning.

 

 

Innan biljettköp och storförsäljning

Allmänt om biljettköp

Använd alltid Biljettforums knappar och inte browserns. Då riskerar man att biljetter försvinner, att man hamnar på fel datum, föreställning eller plats.

Var noggrann när du anger dina betalningsupplysningar. Har du angett fel, blir din betalning avvisad och du kan i värsta fall förlora dina biljetter.

Ditt köp är inte genomfört innan du har en skärmbild med kvitto. Ser du inte denna skärmbild har ditt köp inte genomförts.

Ditt kvitto blir även sänt till den e-mail-adressen du uppgav. Kvitto utfärdas i den ordningen som köpen avslutas. Vid perioder med hög belastning kan det därför ta lite tid innan du mottar e-mailkvittens.

Dubbelkolla alltid din beställning under orderöversikten i köpsprocessen för att se om den är korrekt eller om det blivit fel någonstans. Du kan trycka på +:et vid ditt valda evenemang för att få utökade detaljer. Exempelvis rad-och platsnummer till din nuvarande beställning.

Storförsäljning

Queue-IT

Vid storförsäljning använder sig Biljettforum av Queue-IT som är ett online kösystem. Du blir då bli tilldelad ett könummer och sedan släppas fram till biljettköpsprocessen i turordning.

Köparna till populära biljetter blir då slussade in i köpsprocessen för att undvika överbelastning på sidan.

Gör biljettprocessen enklare och snabbare genom att följa dessa tips:

 • Upprätta en profil och var inloggad innan försäljningen börjar. Då behöver du inte skriva och dubbelkolla dina informationer under köpsprocessen.

 • Ha endast ett fönster med Biljettforum öppet. Att ha flera fönster öppna skapar onödig belastning på systemet och ger en missvisande bild av hur många köpare det faktiskt finns i kön.

 • Tryck endast en gång på varje knapp, systemet är pressat och svarstiden kan vara längre än normalt.

 • Var inte kräsen med de platserna du får tilldelade, det är många i kön och du kan inte vara säker på att bli erbjuden andra platser om du trycker på ”nej tack”. Gå därför inte tillbaka för att kolla andra platser.

Via telefon

Köp biljetter via kundservice. När du ringer in till oss får du en plats i kön. Skulle kön bli full kommer du att höra en upptagetton. Lägg då på och försök att ringa igen lite senare.

Ha ditt betalningskort redo då betalningen skall genomföras direkt.

Telefonnummer till kundservice är: 0771 130 150

Tidsbegränsning online

När man befinner sig i ett pågående köp reserveras de bokade platserna så att ingen annan kan komma åt dina biljetter samtidigt. På grund av hög efterfrågan har vi skapat en tidsbegränsning för slutförandet. Tidsbegränsningen kan variera mellan olika evenemang. I genomsnitt har du ca 10 minuter att från att du påbörjar ett köp tills det att du måste avsluta det. Skulle denna tidsgräns överskridas kommer biljetterna att släppas upp till försäljning igen. På så sätt säkerhetsställer vi att så många som möjligt får tillgång till att köpa biljetter.

Har du överskridit tidsbegränsningen måste du börja om igen och det finns ingen garanti att du kan få samma platser igen. Vi rekommenderar därför att du alltid har ditt betalningskort klart, när du påbörjar ett köp på biljettforum.se. 

Fler föreställningar i en order

Om en arrangör har flera evenemang till försäljning är det ofta möjligt att köpa biljetter till flera olika evenemang på samma gång. Du samlar då alla biljetter i en order och betalar således endast en leveransavgift. Knappen för detta hittar du under ”Orderöversikt” i köpsprocessen

Events on focus